Lysande kritik för Vänd dig inte om

”… briljant konstruerad thriller”, ”högsta betyg”, ”2016 års bästa deckare och samhällsroman”, ”kanske är hon den allra bästa”… Tove Alsterdals nya får strålande kritik av såväl tidningar som bokbloggare.

”Dramatiskt, spännande, småskaligt och enormt stort samtidigt. Och så språket! Alsterdal är fantastisk, punkt slut.” (Folkbladet)

”Inte många författare skulle lyckas knyta ihop en radhusvardag med ett samhälle i fritt fall, kombinera storpolitik och mordgåtor med en gripande skildring av att känna sig ensam i sin egen familj. Men Tove Alsterdal gör precis det. Läs!  (Malin Persson Giolito, Amelia)

”Med sin mångsidighet – flera böcker i en – … har Vänd dig inte om blivit 2016 års bästa svenska deckare och samhällsroman ” (Bengt Eriksson, Borås Tidning)

”Den är spännande, välskriven och rykande aktuell.” (Ingalill Mosander, Aftonbladet)

Tove Alsterdal tillhör landets absoluta elit inom genren kriminalromaner, kanske är hon den allra bästa … Spänn fast bältet och LÄS!!” (Dast Magazine)

Sida efter sida håller hon den kusliga stämningen vid liv, och genom Evas jakt på vittnet tar hon oss med på en oförglömlig resa … Vänd dig inte om får av mig högsta betyg.” (NSD)

Tove Alsterdal imponerar … Och så befriande det är med en deckare som saknar det massiva övervåldet eller de sadistiska hämnderna som är så störande hos många av de stora namnen … Alsterdal bibehåller sitt humanistiska lugn.” (Norrbottens-Kuriren)

”Jag har just sträckläst Tove Alsterdals senaste bok: Vänd dig inte om. Klockan 02.05 på morgonen slog jag igen den med en liten suck och försökte somna. Det gick sådär. Texten flöt oroande in i drömmen, personerna började leva sitt eget liv, de kom och gick, satte sig, reste sig och försvann ut i mörkret, till stigarna runt Beckomberga gamla, sedan 1995, nedlagda mentalsjukhus… Tove Alsterdals roman (jag tvekar att kalla den deckare eller thriller) handlar om skuggor, om bilder som rämnar, fasader som rasar. Hon lyckas också ge Stockholm nya konturer, den organism som är en stad … Synnerligen läsvärt och spännande.” (Katarina Thornborg, Deckarlogg)

”Tove Alsterdal drabbar starkt … Alsterdal skriver noga och nära, levande och drabbande” (Smålandsposten/Barometern mfl)

”Detta är en briljant konstruerad thriller … Jag tvekar att använda termen ’Deckardrottning’, dels för att det gått inflation i uttrycket men huvudsakligen pga att jag är övertygad republikan. Därför tycker jag att vi utropar Tove Alsterdal till Sveriges första Deckarstatsminister!” (Johan Zillén i bokhandlarbloggen Bokboxen)

Skickligt konstruerad och osedvanligt trovärdig intrig.” (Lotta Olsson, DN)

Alsterdal lyckas igen” (Skaraborgs Allehanda)

”Tove Alsterdal har än en gång skrivit en mycket bra bok … Den kryper under skinnet på mig och lämnar mig allt annat än oberörd.” (Bokbloggen Marlenes)

Alsterdal fortsätter att vara en egensinnig solitär i genren” (Skånska Dagbladet)

Vänd dig inte om är ännu en lysande spänningsroman från Tove Alsterdal … en bladvändare som håller läsaren på helspänn från första sidan till sista. Det är helt enkelt fantastiskt bra!” (Bloggen ihyllan.se)

Något som förenar de fängslande romaner som Tove Alsterdal skriver är att våldsamheten i berättelserna ofta finns i människornas inre. Och detta: att många av hennes diktade gestalter trevar efter ömhet.” (VK)

”Gastkramande thriller … Förutom Eva och hennes son är det vanliga människor i närområdet, jämte de detaljerade och ofta kusliga miljöskildringarna som kommer i förgrunden. En bra rysare!”  (Ölandsbladet)

Ny fantastisk (kriminal)roman från Tove Alsterdal … så mycket mer än bara en deckare. I den här romanen är det inte svart eller vitt, inte heller är alla goda eller onda. Man får möta människor helt enkelt och det är så välskrivet och så spännande. Läs!” (Bloggen ”Joannaochdagarnagår”)

 

 

 

 

Det här inlägget postades i startsidan. Bokmärk permalänken.