Tove Alsterdal

LÅT MIG TA DIN HAND

2014

Natten mot valborgsmässoafton störtar en kvinna, Charlie, ner från en balkong på elfte våningen i Jakobsberg. Polisen avskriver fallet som självmord.

Den dödas syster, Helene, har brutit med sin familj och lämnat förorten. Nu tvingas hon återvända för att ta reda på sanningen.

Tog Charlie verkligen livet av sig? Och vad gjorde hon i Buenos Aires fyra veckor före sin död? Spåren leder tillbaka till 1970-talet när deras mamma lämnade dem och försvann.

Det visar sig att Charlie hade kommit ödesdigra hemligheter farligt nära.

Låt mig ta din hand belönades med Svenska Deckarakademins pris för Bästa Svenska Deckare 2014.

Tove Alsterdal - Låt mig ta din hand

"En rasande skickligt skriven thriller, mörk och gastkramande."

Ingalill Mosander, Aftonbladet

"Alsterdal är inte bara en skicklig författare, hon är en knivskarp samhällskritiker och väldigt rolig. Det här är årets bästa deckare och det vet jag redan nu av den enkla anledningen att bättre än så här blir det inte."

Malin Persson Giolito, Amelia

"Utan tvekan är hon en av våra bästa deckarförfattare just nu. Eller snarare kort och gott bästa författare just nu. Låt mig ta din hand är med andra ord en av höstens starkaste måste-läsningar."

Gunilla Wedding, Norra Skåne

" Tove Alsterdal skriver fram ett politiskt drama så gastkramande att man som läsare nästan tappar andan [...] Starkt och berörande."

Lantliv

"Alsterdal tar genren ett steg längre, och är en av Sveriges absolut bästa spänningsförfattare."

Mölndals-Posten

"... även om berättelsen kretsar kring ett brott så är det egentligen den svindlande historien och de skickliga personporträtten som etsar sig fast. En otroligt läsvärd kriminalroman!"

Skaraborgs Allehanda

"Tove Alsterdal försvarar med mycket god marginal en plats bland de bästa i Sverige."

Gefle Dagblad

"originellt och spännande [...] Alsterdal skriver otroligt bra, intrigerna är smarta och upplösningen alldeles fenomenal. En bok även för alla som inte brukar läsa spänningsromaner."

Aftonbladet