Låt mig ta din hand

Natten mot valborgsmässoafton störtar Charlie Eriksson ner från en balkong på elfte våningen i Jakobsberg. Bakom sig lämnar hon ett liv av droger, kaos och ouppfyllda drömmar.

Polisen avskriver dödsfallet som självmord.

Samma natt vandrar Riddarn genom Jakobsbergs centrum, en tilltufsad man som hävdar att Olof Palme fortfarande lever. Han ser Charlie komma ut från en nattklubb tillsammans med en man som beter sig hotfullt – men vem skulle bry sig om det vittnet?

Helene har lämnat förorten. Hon suddat ut sin bakgrund och brutit med familjen, en mamma som övergav dem, en pappa som drack och syrran som inte kunde skilja på verklighet och fantasi.

Men vem var hennes syster Charlie egentligen? Tog hon verkligen livet av sig? Och vad gjorde hon i Buenos Aires fyra veckor före sin död?

Det visar sig att hon hade kommit ödesdigra hemligheter farligt nära. Spåren leder tillbaka till 1970-talet när deras mamma förälskade sig i en argentinsk flykting och försvann. I sin jakt på sanningen konfronteras Helene med en brutal del av historien som går djupare in i hennes eget liv än hon någonsin kunde ana.

Låt mig ta din hand är ett mörkt familjedrama, en thriller om passion och svek, brott och försoning.

Recensioner

Provläs,

 

 


Det här inlägget postades i Böcker. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Låt mig ta din hand

  1. Pingback: Ny bok släpps i augusti! | Tove Alsterdal

  2. Pingback: Fler hyllningar av Låt mig ta din hand | Tove Alsterdal

Kommentarer inaktiverade.